راهنمای تغذیه 2015-2020: خداحافظ شکر!
راهنمای تغذیه که هر 5 سال یکبار از سوی کاخ سفید آمریکا منتشر می شود حاوی دستورالعمل هایی برای سلامتی بر مبنای تغذیه و عملکردهای روزانه است که به شما کمک می کند تا روند سالمتری را در زندگی خود دنبال کنید.
طبق این راهنما در حدود سه چهارم جمعیت ایالات متحده رژیم غذایی عاری از سبزیجات، میوه جات،مواد لبنی و روغن های مفید داشته و اکثر آمریکایی ها از میزان مجاز قند، چربی های اشباع و سدیم فراتر رفته اند. با نگاهی به آمار مصرف شکر ،نمک و روغن در ایران می توان دریافت که وضعیت مشابهی از این لحاظ در کشور داریم. سرانه مصرف شکر در ایران سی کیلوگرم و سرانه مصرف نمک شش کیلوگرم است که دو برابر میزان جهانی آن به شمار می رود. همچنین سرانه مصرف میوه و سبزی در ایران یک چهارم مردم جهان است.
اکنون سوال این جاست که راه حل چیست؟ خوب وقت آن رسیده که شکر را از زندگی خود حذف کرده و انواع جدید پروتئین مانند مغزها و غذاهای دریای را جایگزین مواد چرب و شیرین کنیم. به طور مشخص طبق توصیه تغذیه ایی کاخ سفید باید کمتر از ده درصد کالری روزانه خود ( در سیستم 2000 کالری در روز) را شکر تامین کنیم. این بدین معناست که روزانه باید کمتر از 200 کالری از شکر افزوده تامین شود.
همچنین تنها 10 درصد کالری مورد نیاز روزانه خود را می توانیم از چربی های اشباع بگیریم که این میزان معمولا در گوشت و لبنیات موجود است. به همین دلیل است که این راهنما از ما می خواهد به پروتئین های غیر گوشتی مانند غذاهای دریایی، مغزها ، سبزیجات، بنشن، تخم مرغ و فراورده های سویا روی بیاوریم. استفاده بیشتر از میوه جات و سبزیجات تازه و تامین حداقل نیمی از غلات مصرفی از میان غلات سبوس دار و انتخاب لبنیات کم چرب به جای پرچرب و همچنین انجان فعالیت بدنی روزانه از دیگر توصیه های این راهنما است.
افزودن دیدگاه جدید